Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

14 Ιουνίου 2007- Η Μάγισσα του Πορτομπέλο

Στις αρχές Απριλίου, κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, το τελευταίο βιβλίο του εξαιρετικά δημοφιλή στη χώρα μας, Paulo Coelho, «Η Μάγισσα του Πορτομπέλο». Το πρωτοποριακό ήταν ότι ο συγγραφέας του «Αλχημιστή» προχώρησε σε μία ασυνήθιστη κίνηση marketing, που πιθανότατα θα βρει πληθώρα μιμητών στο άμεσο μέλλον.
Παρ’ όλες τις υψηλές πωλήσεις των προηγούμενων έργων του και την υψηλή του αναγνωρισιμότητα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μίας μορφής ηλεκτρονική προδημοσίευση του βιβλίου του και να ανεβάσει ένα μεγάλο μέρος του στο ιστολόγιο (blog) που διατηρεί.
Συγκεκριμένα στην διεύθυνση http://gr.paulocoelhoblog.com/, τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του βιβλίου, ανέβασε σταδιακά τα πρώτα εφτά κεφάλαια σε διάφορες γλώσσες (ανάμεσά τους και στα ελληνικά), ώστε όλοι οι υποψήφιοι αναγνώστες να μπορέσουν να κρίνουν αν το βιβλίο κεντρίζει το ενδιαφέρον τους τόσο ώστε να το αγοράσουν, χωρίς να το κρίνουν απλά απ’ το εξώφυλλο.
Το βιβλίο ξεκινάει στο σύγχρονο Λονδίνο, όπου αφηγείται την πορεία της ζωής της Αθηνάς, μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων με άτομα που την γνώριζαν. Γονείς, συνάδελφοι, καθηγητές, φίλοι και ο πρώην σύζυγός της καταθέτουν την γνώμη τους για την ηρωίδα. Η Αθηνά παρουσιάζεται σαν μία μυστηριώδης γυναίκα, που μένει ορφανή στην Ρουμανία, περνάει τα παιδικά της χρόνια στην Βηρυτό και μετά φτάνει με την θετή οικογένειά της στην Αγγλία. Άξαφνα τα πάντα στη ζωή της αλλάζουν, όταν ανακαλύπτει ότι διαθέτει παράξενες προφητικές ικανότητες. Την ονομάζουν «Μάγισσα του Πορτομπέλο» και ακολουθεί η αινιγματική εξαφάνισή της. Όσοι μένουν πίσω, ταυτόχρονα με τον αναγνώστη επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής της.
Τα υπόλοιπα μένει να τα ανακαλύψετε εσείς, διαβάζοντας για την αγάπη, την πίστη, τις σχέσεις, το πεπρωμένο και την ελευθερία. Το καινούριο βιβλίο του Coelho κινείται στο γνώριμο ύφος που μας έχει συνηθίσει. Χαρακτηριστικά παραθέτω δύο φράσεις που δηλώνουν την ταυτότητα του έργου: «Το μεγαλείο του Θεού εκδηλώνεται πάντα μέσα από τα απλά πράγματα…» και «Όταν δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ότι κι αν κάνεις, τότε όλα μεταμορφώνονται σε χαρούμενη δημιουργία γιατί είναι ποτισμένα με την αγάπη και τον ενθουσιασμό που τα πραγματοποιείς». Πιθανόν να μην συζητηθεί όσο ο «Αλχημιστής», αλλά για όσους απολαμβάνουν το στυλ του Coelho είναι μία ευκαιρία να ταξιδέψουν σε οικείους δρόμους. Η αγγλική έκδοση έχει σκαρφαλώσει στην 790η θέση πωλήσεων στο Amazon.com και η ελληνική από τις εκδόσεις Λιβάνη έχει 376 σελίδες και μπορείτε να τη βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 16 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: