Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Είναι εύκολο να ακολουθείς ίχνη στο χιόνι, μέρος 2ον

Είχα επαναλάβει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στις 21 Μαρτίου φέτος, αλλά ευτυχώς ο εκδοτικός θεός είναι καλός μαζί μου και προσφέρει απλόχερα νέο υλικό. Ακολουθεί με πλάγια γράμματα η  ανάρτηση του Μαρτίου, και στο τέλος θα τη συμπληρώσω με μία ακόμα περίπτωση.


Εντάξει, δεν είναι τόσο τρανταχτή περίπτωση όσο μερικές που είχα θίξει παλιότερα, αλλά δεν παύει να είναι μια ευχάριστη σύμπνοια μιας και περιλαμβάνει όχι μόνο την ιδέα της εικόνας του εξωφύλλου, αλλά και το όνομα του βιβλίου. (ομολογώ ότι είναι εύκολο να μοιάζουν δύο εξώφυλλα που έχουν τόσο χαρακτηριστικό τίτλο, το σημερινό το ανεβάζω καθαρά ως λογοτεχνική σύμπτωση, όχι για άλλο λόγο)

Σημειώνω ότι το Στα ίχνη σου της Rosamund Lupton είναι πολύ καλό αστυνομικό και το ελληνικό βιβλίο έχει ίδιο εξώφυλλο με την αμερικάνικη έκδοση. Το Ίχνη στο χιόνι του Γιώργου Λίλλη κυκλοφόρησε χθες και έχει να κάνει με μια ιστορία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. 

Μετά από αυτά όλοι είχαμε πιστέψει ότι δεν θα επαναλαμβάνονταν τα ίχνη στο χιόνι, αλλά δεν υπολόγισα ότι ο δολοφόνος που δεν αλλάζει τις μεθόδους του, είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός. Από τις εκδόσεις Μίνωας λοιπόν έρχεται το "Αίμα στον πάγο", ένα οπωσδήποτε συναρπαστικό μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: