Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Η Παγίδα των Τριών - αστυνομικό μυθιστόρημα

Τι συμβαίνει όταν τρεις συγγραφείς γράφουν την ίδια ιστορία μυστηρίου, από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας; Προκύπτει η Παγίδα των Τριών, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψα μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστου και τον Σάββα Γρηγοριάδη, και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Εξάντας.

Είμαι περήφανος για αυτό το βιβλίο, τόσο για τη συνεργασία με τους δύο πολύ καλούς συναδέλφους, όσο και για το ότι εκδόθηκε από ένα σημαντικό εκδοτικό οίκο. Δεν χρειάζεται να γράψω διθυράμβους για το περιεχόμενο, ούτε να πω ότι είναι το βιβλίο της δεκαετίας. Ακολουθεί η περιγραφή της υπόθεσης και, αν σας φανεί ενδιαφέρουσα, αναζητήστε την Παγίδα των Τριών σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία (για παράδειγμα στην Πρωτοπορία ή την Πολιτεία). 


Η υπόθεση που αναλαμβάνει ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Σάιμον Κρόουλ θα είναι η σπουδαιότερη της καριέρας του. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχεται. 

Η δουλειά του απλή: μια νυχτερινή επίσκεψη σε ένα άλσος. μια τυχαία φωτογραφία από ένα παράνομο ζευγαράκι. πολλές χιλιάδες λίρες στο λογαριασμό του. Όταν όμως φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, καταλαβαίνει ότι η υπόθεση όντως θα είναι η σπουδαιότερη της καριέρας του, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία του. 

Η παγίδα που του έχουν στήσει πιστεύει ότι μπορεί να αναστραφεί. Αλλά ούτε αυτός, ούτε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης γνωρίζουν ότι στο παιχνίδι υπάρχει ένας ακόμα παίχτης. Και θα στήσει κι εκείνος τη δική του παγίδα…
Τρεις εν δυνάμει δολοφόνοι αφηγούνται την ίδια ιστορία, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία και κρύβοντας όση αλήθεια χρειάζεται για να ξεγελάσει τους άλλους δύο. Στο σκιώδες παιχνίδι εξαπάτησης που τους τυλίγει, οι κανόνες αλλάζουν κάθε στιγμή και το έπαθλο αποδεικνύεται μεγαλύτερο από τις προσδοκίες τους. Αφού διαβάσετε την τελευταία σελίδα του βιβλίου, ο απόηχος από τα ψέματα των πρωταγωνιστών θα συνεχίσει να πλανιέται στην ατμόσφαιρα, στην τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια να σας τραβήξουν με το μέρος τους.

1 σχόλιο:

rugged breed είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.