Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το Βασίλειο της Αράχνης ΙΙΙ

Καλημέρα! Αυτές τις μέρες διαβάζω τις "Αλήθειες των Άλλων" του Νίκου Θέμελη. Αν και στην αρχή νόμισα ότι θα με κουράσει το θέμα (πάλι Μικρά Ασία, Αϊβαλί, διωγμοί κλπ;), τελικά η πλοκή και η ανάπτυξη των χαρακτήρων σχεδόν με ενθουσίασε. Ο συγγραφέας προσεγγίζει κάθε ζήτημα από πολλές πλευρές, προσπαθώντας να ιχνηλατίσει την ξεχωριστή αλήθεια του καθενός. Είμαι στις τελευταίες σελίδες πλέον και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Συγκεντρώνω δυνάμεις ανάγνωσης για τις επόμενες ημέρες, γιατί αναμένω την κυκλοφορία δύο βιβλίων από φίλους, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επιτυχία. Είναι το "Κοράκι σε Φόντο Άλικο" του Λευτέρη Κεραμίδα (εκδ. Πατάκη) και το "Δίκιο" του Νίκου Αραπάκη (εκδ. Λιβάνη). Περισσότερα όμως για αυτά στο άμεσο μέλλον. Ήρθε και πάλι η ώρα για λίγο shameless promotion.

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το τρίτο μέρος του "Βασιλείου της Αράχνης", αποκλειστικά σε eBook από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το Βασίλειο της Αράχνης είναι μια περιπέτεια επικής φαντασίας, την οποία γράφω τα τελευταία χρόνια. Ο πυρήνας της ιστορίας είναι ότι υπάρχει ένα απομονωμένο μεσαιωνικό βασίλειο, που οι οχτώ πόλεις του είναι χτισμένες πάνω σε μία οροσειρά. Για τους υπηκόους του βασιλείου τα βουνά είναι όλος ο κόσμος, ώσπου μία μέρα δέχονται την εισβολή ενός στρατού από τις άγνωστες πεδιάδες και ξεκινάει ένας πολυετής, καταστρεπτικός πόλεμος.
Με τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου να αλλάζουν ραγδαία, η κυκλοφορία του βιβλίου σε ηλεκτρονική μορφή είναι ένα πείραμα και παράλληλα ένα στοίχημα. Περισσότερα για τη σειρά των βιβλίων, όπως και μερικά αποσπάσματα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του βιβλίου στο http://kingdomofarachnida.blogspot.com/.

Η σύνοψη του τρίτου βιβλίου, με υπότιτλο "Τέχνασμα δεμένο με άλλο τέχνασμα", είναι σε αδρές γραμμές η εξής: Μετά την απελπισμένη έξοδο απ’ την πολιορκούμενη πόλη της Αδιγχάρα, οι λιγοστοί επιζώντες συγκεντρώνονται στη ρίζα της γριάς βελανιδιάς για ν’ αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ανάμεσά τους ο αγγελιοφόρος Αλιόσκα, η ταχυδακτυλουργός Νάιλο, ο πρώην κατάδικος Ροτ, ο ψευδοπροφήτης Φραγκίσκος και ο μισοξωτικός Χίλβαν.
Αποστολή τους είναι να βρουν τον πύργο του Παλαβού Αλχημιστή και αφού λύσουν το μυστηριώδη γρίφο της εισόδου, ν’ ανακαλύψουν το τρίτο κομμάτι της απόκρυφης περγαμηνής. Όμως υπάρχουν κι άλλοι που επιζητούν τα μυστικά της περγαμηνής και θα διαπράξουν ανόσια εγκλήματα προκειμένου να την αποκτήσουν.
Την ίδια ώρα που οι υπήκοοι της Αράχνης δίνουν την τελευταία μάχη ενάντια στους Πεδιανθρώπους, οι απεσταλμένοι των Ουρανών ετοιμάζονται να μονομαχήσουν με τους υπηρέτες του Κάτω Βασιλείου.
Στον τρίτο τόμο της σειράς μια περιπέτεια ολοκληρώνεται και μια νέα ξεκινάει. Μία νέα εποχή ετοιμάζεται να ανατείλει.

Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου τόμου, ανέβασα στο youtube ένα trailer. Εκτός από το artwork του Γιώργου Δημητρίου και του Μιχάλη Φουντουκλή, στο video έχουν χρησιμοποιηθεί πίνακες του σπουδαίου Ρώσου εικονογράφου παραμυθιών Ivan Bilibin (1876-1942). Η μουσική είναι του Roger Subirana (http://www.rogersubirana.com/) και έχει χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την άδεια creative commons. Ελπίζω να σας αρέσει!

1 σχόλιο:

ΑΓΑΠΗΝΩΡ Ο ΑΡΚΑΣ είπε...

μη σταματααας ξαδερφε!!!
κορυφαιο και το μπλογκ!!!
να μας ζησουν κιολας!!!
Αρκαδοκυπριος
ζενικος, παλιοβρυση, ραχη...ολεο
εξαιρετικες δουλειες!!!
Ιωαννης +δρομι
δεν μας τρομαξανεεε τα νεα μετρααα
αρχιζει το μαααατς