Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008

7 Αυγούστου- Η Άλλη Πλευρά του Νομίσματος


Θα συνεχίσω όπως φαίνεται για τα επόμενα φύλλα της Epirus Press, παρουσιάσεις βιβλίων με τον ίδιο τρόπο, όπως το «Ανάμεσα του Ζερβού την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή θα περιλαμβάνω κάθε φορά δύο λόγια απ’ τους συγγραφείς- νομίζω βοηθάει πολύ να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο σκέψης τους. Σήμερα πάμε σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αυτή τη στιγμή στην ελληνική πεζογραφία.

Η Λένα Μαντά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τη χρονιά που μας πέρασε αποτέλεσε ένα εκδοτικό φαινόμενο, με το «Σπίτι Δίπλα στο Ποτάμι» να ξεπερνάει με άνεση τις 120.000 πωλήσεις. Την Άνοιξη επέστρεψε με την «Άλλη Πλευρά του Νομίσματος», έχοντας αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς και φιλοδοξώντας να χαρίσει πλούσιες σε συναίσθημα στιγμές στους αναγνώστες. Φυσικά δεν ήταν δύσκολο να επαναλάβει την επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Ιούλιο, τα δύο βιβλία της που προανέφερα καταλάμβαναν δύο θέσεις στη λίστα των δέκα βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αλυσίδα Ελευθερουδάκης. Η «Άλλη πλευρά του Νομίσματος» απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο αναγνωστικό κοινό, που ούτως ή άλλως αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του, αλλά νομίζω όλοι μπορούν να ανακαλύψουν κάτι μέσα στις σελίδες του. Περισσότερα μπορείτε να αναζητήσετε και στο πολύ ενημερωμένο ιστολόγιό που η Λένα Μαντά διατηρεί στη διεύθυνση: http://manta.psichogios.gr Ας αφήσω τα υπόλοιπα να μας τα πει η ίδια.

Μία φράση απ’ το οπισθόφυλλο: Ένας άντρας με δύο γυναίκες. Ένα νόμισμα με δύο πλευρές. Στο σταυροδρόμι της καρδιάς, διαλέγεις κατεύθυνση εσύ.

Με δεδομένη τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το "Σπίτι δίπλα στο ποτάμι", θα σκεφτόσασταν κάποιο από τα επόμενα βιβλία σας να ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό; Για παράδειγμα Επιστημονική Φαντασία ή Ιστορικό Μυθιστόρημα;
Το επόμενο βιβλίο από το ποτάμι ήταν κάτι διαφορετικό και σαν δομή και σαν γραφή και το κυριότερο είχε κεντρικό πρόσωπο έναν άντρα. Το να στραφώ όμως σ' ένα είδος που δεν γνωρίζω καλά, θα ήταν σαν να ήθελα να προσποιηθώ κάτι που δεν είμαι. Θα ήταν σαν να κορόιδευα το αναγνωστικό κοινό που μαζί με τις ιστορίες μου, αγάπησε και την αυθεντικότητά μου.

Ποιοι πρέπει να πάρουν μαζί τους στις διακοπές την Άλλη πλευρά του Νομίσματος;
Όλοι όσοι θέλουν ένα ανάγνωσμα που θα τους ταξιδέψει, που θα τους κάνει να χαμογελάσουν και να συγκινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: