Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Προτάσεις λογοτεχνίας

Δεν νοούνται διακοπές χωρίς καλά βιβλία για παρέα. Λίγο πριν την Ανάσταση ανεβάζω μερικές δικές μου προτάσεις, όπως τις ανέφερα και στη σελίδα των βορειοδυτικών. Και για τα τρία ελληνικά που προτείνω θα γράψω αναλυτικότερα τις επόμενες εβδομάδες γιατί δεν είναι πολλά τα καλά βιβλία που υπάρχουν εκεί έξω. Για την ώρα εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται, με οικογένεια, φίλους και λογοτεχνικούς ήρωες.

Ο Μιχάλης Σπέγγος είναι συγγραφέας -ανάμεσα σε άλλα- του εξαιρετικού Imperium (ανατρέξτε σε μία προ τριετίας σχετική ανάρτηση των σελίδων). Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το καινούργιο του βιβλίο, το συναρπαστικό Στοίχημα των Ανθρώπων, που θέτει ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Το Κοράκι σε άλικο φόντο του Λευτέρη Κεραμίδα είναι ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- ελληνικό φάνταζυ των τελευταίων χρόνων. Πολλές ιστορίες του κόσμου στον οποίο εξελίσσεται μπορείτε να διαβάσετε και στο ιστολόγιο του συγγραφέα.



Σε διαφορετικό μήκος κύματος είναι η συλλογή διηγημάτων Αλτσχάιμερ Τρανς της Στέργιας Κάββαλου. Η συγγραφέας άνοιξε το παράθυρό της, βγήκε βόλτα στους δρόμους, είδε όσα προβάλλονται στην τηλεόραση και κατέγραψε τον γνήσιο νεοελληνικό σουρεαλισμό.

O Peter Yeldham είναι γνωστός Αυστραλός συγγραφέας με πολλές βραβεύσεις και δυνατή γραφή. Η Μακρινή Ακτή είναι το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά. Ακολουθούν λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο.

"Στη δεκαετία του 1950 η µικρούλα Κατερίνα Βάσσου φτάνει στο λιµάνι του Σίδνεϊ γεµάτη ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο µέλλον. Πολύ γρήγορα όµως βλέπει τον κόσµο της να γκρεµίζεται, όταν την εγκαταλείπει η µητέρα της. Μαζί µε τον πατέρα της θα παλέψουν για να γίνουν αποδεκτοί σε µια άγνωστη και εχθρική καινούρια χώρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: