Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Προσοχή στη θάλασσα!

Πολύς κόσμος όταν πηγαίνει για κολύμπι ή παίρνει τη βάρκα του για μια ρομαντική βόλτα στη θάλασσα, αγνοεί τους κινδύνους που καραδοκούν. Σήμερα ανεβάζω το εξώφυλλο από ένα  βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. 

Με το δίκιο σας μπορεί να αναρωτηθείτε αν τα φτιάχνω μόνος μου τα εξώφυλλα των τελευταίων αναρτήσεων ή αν όντως υπάρχουν. Κι όμως. Το How to Avoid Huge Ships (όπως και τα προηγούμενα) υπάρχει κανονικά. Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια που σίγουρα κερδίζει τον αναγνώστη: ο συγγραφέας είναι καπετάνιος.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Νέο βιβλίο της J. K. Rowling

Σπάω λίγο την αλυσίδα των προηγούμενων δημοσιεύσεων με τα κιτς εξώφυλλα βιβλίων, αλλά παραμένω στο αντικείμενο, δηλαδή στην εικόνα που τυλίγει ένα λογοτεχνικό έργο. Πριν λίγο είχαμε τα αποκαλυπτήρια για ένα από τα πλέον αναμενόμενα βιβλία των τελευταίων χρόνων, το The Casual Vacancy της J.K. Rowling. Νομίζω ο χαρακτηρισμός δεν είναι υπερβολικός, η προσμονή που θα δημιουργηθεί πριν την κυκλοφορία του, θα συγκρίνεται εκτιμώ με αυτήν του Lost Symbol του Brown.

Το συγκεκριμένο εξώφυλλο προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά σίγουρα κάτι ξέρουν οι ξένοι εκδότες της διάσημης συγγραφέως. Απλώς υποψιάζομαι ότι στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει με κάτι εντελώς διαφορετικό και πιο κοντά στις δικές μας εικαστικές συνήθειες. Λίγα παραπάνω για το βιβλίο μπορείτε να μάθετε και σε αυτήν την ανάρτηση.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καυτή Σάρκα

Μεταξύ μας, οι Αμερικάνοι μάλλον το κάνουν επίτηδες. Συνεχίζοντας να αντλώ θεματολογία από... ιδιαίτερα εξώφυλλα βιβλίων, σας παρουσιάζω το In the Flesh. Παρατηρήστε παρακαλώ το οπλοπολυβόλο που κρατάει ο νεαρός και αντί για σφαίρες εκτοξεύει λέιζερ. 

Αν είναι καλό ή κακό το συγκεκριμένο βιβλίο θα το κρίνει η ιστορία. Πάντως με τη βίαιη άνοδο των ερωτικών βιβλίων (βλ. 50 Αποχρώσεις του Γκρι) αναμένουμε αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για έργα καυτής σάρκας.