Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μερικά βιβλία είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν

Όλοι το ξέρουμε ότι μερικά βιβλία είναι μόνο για δυνατούς αναγνώστες. Οι περισσότεροι διαβάζουμε για ταπεινή ψυχαγωγία, αλλά υπάρχουν μερικοί οι οποίοι δεν φοβούνται να αγγίξουν ακόμα και τα πιο πολύπλοκα θέματα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. 

Συνεχίζοντας τη σειρά αναρτήσεων για αστεία ή παράξενα εξώφυλλα, σας παραδίδω το "Seagalogy". Χρειάζονται οπωσδήποτε κότσια για να το πάρετε στα χέρια σας. Προσοχή παρακαλώ στη λεπτομέρεια της κοτσίδας που κυκλώνεται διακριτικά. 

*για να είμαι ειλικρινής, το συγκεκριμένο βιβλίο φαίνεται ενδιαφέρον
**αν αναρωτιέστε για τον τίτλο της ανάρτησης δεν έχετε παρά να ανατρέξετε σε ένα άλλο βιβλίο του συγγραφέα

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ: συμβουλές για το πώς να φάτε*

Στο πνεύμα της προηγούμενης ανάρτησης, ανεβάζω το εξώφυλλο από ένα βιβλίο που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται πολύ ψηλά στις λίστες με τα ευπώλητα του Amazon. Το βιβλίο περιέχει συμβουλές για καλή διατροφή και οι ξένοι εκδότες αποφάσισαν να βάλουν στο κάτω μέρος του εξωφύλλου, τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς το εξώφυλλο δεν είναι κακό για το είδος του βιβλίου, ούτε και είναι ιδιαίτερα αστείο, αλλά το παραθέτω λόγω της ημέρας. Το χαμόγελο είναι προαιρετικό. Η ψήφος -όπως λένε- υποχρεωτική.



*ελπίζω να μην μου κάνει μήνυση το κόμμα

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Σκοτεινός Βίκινγκ

Εδώ και πολύ καιρό ένα από τα αγαπημένα μου blog έπαψε να εκπέμπει, και έτσι αποφάσισα πού και πού να ανεβάζω αναρτήσεις στο πνεύμα του. Εκείνο το blog ήταν το ευφυές Judge a Book by its Cover και σχολίαζε απελπιστικά εξώφυλλα βιβλίων.

Ένα τέτοιο είναι σήμερα το εξώφυλλο του Dark Viking, ενός έπους της σύγχρονης αρλεκινολογίας. Σύμφωνα με την υπόθεση, αφού μια επιχείρηση σκληροτράχηλων πεζοναυτών αποτυγχάνει, η Rita Sawyer ξυπνάει φορώντας ακόμα τη βρεγμένη στολή δύτη και όντας φυλακισμένη σε ένα κλουβί. Γύρω της βρίσκονται μερικοί πολέμαρχοι των Βίκινγκ (;!) εκ των οποίων ο ένας είναι πολύ θελκτικός. Επίσης, όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο, διαθέτει ένα εκπληκτικό -και κατά πάσα πιθανότητα μαγικό- σπαθί.


*πάντως τα συγκεκριμένα βιβλία πουλάνε και μάλιστα πολύ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές

Είναι προκλητικός ο τίτλος και άσχετος με τα πολιτικά, το παραδέχομαι. Θέλω απλώς να τραβήξω την προσοχή σας σε ένα εξαιρετικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες. Το Αλάτι Κόκκινο του Δημήτρη Αλεξίου (γνωστός για τα Πικρά Κεράσια, επίσης εκδόσεις Διόπτρα) είναι ένα καλοκαιρινό, αστυνομικό παραμύθι που εκτυλίσσεται στη Σκύρο εν μέσω μετασεισμικής κρίσης. Ένα παράξενο έγκλημα αναμειγνύεται με ντόπιες παραδόσεις, καχυποψία στους κόλπους μιας μικρής κοινωνίας, κίνητρα, άλλοθι και αλληλοσυγκρουόμενα ίχνη.

Ανήκω στους λίγους τυχερούς που το διάβασαν πριν κυκλοφορήσει και μπορώ να σας το συστήσω με το χέρι στην καρδιά. Γραφή, πλοκή, θεματολογία, χαρακτήρες σε πολύ υψηλά επίπεδα, νομίζω θα ικανοποιήσει απόλυτα όσους διαβάζουν σύγχρονα ελληνικά μυθιστορήματα και ειδικότερα αστυνομικά που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μάρκαρη. Θα γελάσετε και θα προβληματιστείτε σε ίσες δόσεις, θα έχετε καλή παρέα και θα προσπαθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις να βρείτε ποιος είναι ο δολοφόνος.

Ετοιμάζεστε για διακοπές και δεν ξέρετε ποιο από τα καινούργια "αγωνιώδη" και "τρομακτικά" βιβλία του Χέλγκουσεν/ Μάγκνουσεν/ Τοργκελέουσον/ Βαν Μπρογκέλχρουντεν θα πάρετε μαζί; Προτείνω να κάνετε ένα διάλειμμα από τις σκοτεινές ιστορίες του είδους και να βάλετε στις αποσκευές σας το Αλάτι Κόκκινο. Σε δέκα ημέρες στα βιβλιοπωλεία, μέχρι τότε διαβάστε τις είκοσι πρώτες σελίδες του.